Skip to main content

2nd week after AIDILFITRI2005 part one

~~~Mungkin setiap kejadian itu ada kebaikannya…mungkin setiap ujian itu ada hikmahnya…mungkin setiap yg berlaku itu ada keindahannya…mungkin setiap yang terjadi itu mengajar manusia untuk lebih berfikir dan menghargai…

Belajar menghargai sesuatu yg masih ada..masih cntik..masih indah…masih dan mungkin…
<…x siapa tahu esok bagaimana kisahnya…>

Bagi aku segalanya mungkin…ingtlah ayat “kun faya kun…”…setiap sesuatu yg akan terjadi itu pasti akan terjadi…

Disaat kejadian yg menimpa adik sepupu aku masih segar diingtan kami sekeluarga…terutama mak long aku yg kehilangan anak angkatnya dan mak cik aku yg kehilangan anak sendri…satu lagi ujian tiba tanpa diduga..tanpa disangka..tanpa dipinta..

Sabarlah hati….

Sejauh mana hati bole bersabar???? Mungkin inilah ujian yg sebenar…
Sejauh mana keimanan sebenar kite bila diuji sebegini…
Tangisan dan ratapan…cukupkahh itu…????

Comments

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid