Google+ Followers

My Luv

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, December 31, 2012

End of 2012

:-)
Ntah nape tetiba rasa nk update blog ni. Byk sebenar cite... tp x lrt nk menaip plak.
Yg bestnye esok cuti. Lusa keje... haha....
Semalam pegi tgk kakak yg kn tahan kat wad sbb placenta previa..
Due ada dlm sebuln lebih lg. Klu mampu bertahan harap sama birthday la nnti ngn baby tu. Hehe
Life aku plak..dlm tahun 2012 ni rsnya byk target sndri yg x tercapai.. xtau la silap kt mana...
Cume happy sgt sbb project usahama mr ariff success setakat ni. Alhamdulilah.
Okla...klu rajin esok boleh blogging lg.
Klu malas lain tahun la plak...
Hahaa...
Happy new year to all....

posted from Bloggeroid

Monday, December 03, 2012

Monday happy day...


Bangun awal sbb kn jg kaunter regstrn.
Bfst arini best tnpa gangguan..
Cume pagi td pintu bilik sektriat xleh buka la plak..
So..rgrstrn delay and tsunami pon melanda...

posted from Bloggeroid

Thursday, November 29, 2012

Wednesday, November 21, 2012

Project Runaway 2012....

sebenarnya xdelah besar sgt projek tuh...
ada lagi yg sgt kritikal...
semestinya lah kerja yg ada dateline tuh yg kritikal...
2 minggu tempoh diberi...
ohohoh...
memang mkn x kenyang, 
mandi celop2 ajer...
tidur x lena....
disebabkan broadband mcm siput sedut...
lagi lah rasa sgt kritikal...
tp sebenarnya nak crite project runaway saya yg terkini...
klu lulus fasa pertama tuh...
bestlah kan....
(wlpon sedar diri gaji x bape byk pon)
anywy...berdoa jelah...
"doa yg baik2 saja"...
amin.....

Monday, November 05, 2012

Loving U...

Cuba teka mana satu gambar terkini
dengan gaya rambut terkini 
Si Muhammad Salaahuddin??

Friday, October 26, 2012

Aidiladha 2012


Buknlah pertama kali x sambut aidiladha dgn sempurna...
Prnh la juga braya dlm keta sebelum ni...
Prnh la juga braya kt kg tanpa bj raya...
Prnh jugak tanpa kuih raya...
Dan pernah la jugak cuti2 awam ni menjadi pelawat hospital...
Cume kali ni sadis la skit...
Pg td adik bgtau abah plak masuk wad...
Harap2 x teruk sgt la...
Mr husband ni pun esok lusa masih kn dtg hospital utk cuci luka...
Emmm...moga2 ada hikmahNya nnti...

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 24, 2012

Penyakit slps 2 tahun berlalu..



Awal tahun aritu si kecik yg duduk atas katil ni...
Rupenye akhir tahun si papa plak yg masuk...
Yg sadisnya...
Mama si kecik la kan...huhu

posted from Bloggeroid

Friday, October 19, 2012

Penyakit lupe password

Aishhh....sbb byk sgt system online...
Ke sbb dah makin tua...
Hohoho....

Friday, October 05, 2012

Bday boy dpt jln2 taman smula..



Hari bday dia..
Tp sbb sebok sgt apa menda utk dia pun xbuat..
Xpela kan kecik lg...
Bukn dia paham pun..
Tp dah pndai plak nyanyi lagu happy bday to u...
Hehe...
Salaahuddin, nk hadiah galaxy tab x?
Huhuhu...

posted from Bloggeroid

Monday, October 01, 2012

Demam Penang...



Apa kena mengena gmbr ni ngan demam...
Demam sbb byk mkn kot...
Cuaca pun hujan2 panas di sana...
Hotel pun duduk x brapa nk 5 stars...
(mana lah mampu...)
Si kecik mmg dr ari sampai ke Penang dah suam2 suhu dia...
Dan si Mama n Papa balik dr Penang nih terus demam gila2...
Arini memulakan kerja dgn mood batuk dan selsema...
Aishhhh..sabar2...
Tapi jln2 ke Penang mmg best..
Yg paling best mkn nih (sila rujuk gambar di atas)...
Selamat dah gaji kan...boleh la mkn besar skit...
Hehehe...
Pasni kena tunggu jalan2 bln Disember plak...
Ntah jd ke tidak...
Klu x jd, boleh simpan duit utk next Jan/Feb 2013 trip...
Nak g mana yer...
Insyallah jauh skit...
Tp tabung kena kaw2 adala...
Huhuhuuhh...

p/s : saya dah beli dapur yg baru..pasni rajin la masak kot...hahaah
posted from Bloggeroid

Monday, September 17, 2012

Hadiah utk si kecik...

Alhamdulilah...
Lagi beberapa mggu je si kecik tuh dah nk masuk 2 tahun...ehhh..patut panggil my big boy kan..
Aksi dia skrg...oho..mmg lasak...
Cakap pun dah pandai...
Contohnya...
Td tghari g kedai beli lauk..
Pastu masa nk blk, masa berhenti kt simpang tiga
Dia ckp. ."laju lahh"....
Ooho...terkejut Mak!
2 ari lps pun ada gak dia ckp cmtu....
Oohoo...anak mak...
So, utk boy yg bakal berumur 2 tahun ni...
Mama doakan smoga awak sntiasa jd anak yg soleh...
Hadiah? Emm..dia xpaham lg kot...
Papepun, mama belnja jln2 penang je la ye..
Hadiah dr Papa? Kn tanya Papa la...

posted from Bloggeroid

Friday, September 14, 2012

Duit ohh duit

Klu lah ada duit berkoyan2....ohoh

posted from Bloggeroid

Thursday, August 30, 2012

Vroom2@ icity

-- Sent from Android Color Touch. http://bit.ly/dTTsg6

Thursday, August 16, 2012

Ramadhan kali ini..

Alhamdulilah..
Hampir tinggal 3 hari saja lagi utk menyambut syawal.
Alhamdulilah..
Ramadhan kali ini berlalu dgn tenang..
Ada setengah perancangan berjaya diusahakan dgn izinNya..
Tp ada jugak yg masih delay..
X tahu la atas alasan apa dorg tu boleh delay..
Deposit dah ambil...pastu buat senyap..
Nmpknya lps raye la br bincang..
Alhamdulilah..
Ramadhan kali ini dah duduk d rumah sndri..
Dan kali ni..cume beli d bazaar je tuk brbuka..
No more buffet or hotel..
Harap2 tahun dpn boleh msk sndri je..
Lagi jimat kan..huhu
Alhamdulilah..

Friday, August 10, 2012

Tech ohh tech

Testing saja. Br mampu nk guna..

Wednesday, July 04, 2012

Mission Accomplished


Alhamdulilah
2 mission bulan ni dah selamat diusahakan
satu memang berjaya diusahakan time lunch tadi
hati sangat suke gumbira
bile tunjuk kat en Husband dia senyum aje
iyelah yg baru nih lagi cantik....
 satu lagi dah beli tapi belum sempat bagi...
mcm nak pegi petang ni...
baru leh kata mission accomplished in one day...
hehheheee
lain2 mission kena tunggu bulan depan la...
kang x cukup duit nak byr rumah plak...
haru jer....

Friday, June 29, 2012

Hitachi ke Samsung?

Ahh..sungguh keliru sekarang ni...
Yang mana satu dlu...
Nak tolong support utk yg Hitachi ke?
Atau nak mnta dia support utk yg Samsung...
Harga hampir sama...
Tp jenis barangnya lain...
Tp dua2 penting..
Hitachi penting utk dia..
Samsung tuh penting utk aku..
Cehh...
Tp kalau campur tolak tambah darab
Hitachi tuh lagi penting lebih2 lagi time bulan posa ni....
Erm...

Monday, June 25, 2012

Sebenarnya...

Sebenarnya xtau nak update apa...
Banyak sebenarnya kisah yg dah berlaku dan berlalu..
First of all, psl anniversary yg dah lepas...
Kitorang g mkn dinner je...
kat DARC bersama rakan2 opisku dan student...
Nak jimat kan....
Anyway, hepi blated anniversary my Husband...
(bday pun aritu belated jugak)
Moga2 tahun dpn ada rezeki lebih..bolehla dinner jauh skit....
Nak buat cmne tahun ni budget kami nazak skit...
Next story...
Emm...sbelum g dinner tuh my Boy x bape sehat...
Week sbelum tuh 3 hari berturut2 g DEMC..
Cucuk ubat...klu ikut Doc kena masuk wad..
Tapi...mana nak cari wang...
So, amik option dtg cucuk ubat slama 3 ari jer...
Alhamdulilah, skrg dah selera makan smula....
Lagi, emm...kerja mcm biasa la...
musim sibuk marking student's project, assignment, test dll
pasni sibuk marking final plak...
Bile la nak mula proposal kan...
LAgi...emmm...my hobby?
Ohh..buku2 crita dah abis baca...
X sabar nak g umh kakak tuk pinjam lagi...
Ahahha...sempat tuh habiskan...
Lagi...tonton korea pun masih giat lagi...
Last but not least, 
skrg tgh busy download cite The Moon That Embrace The Sun...
Tp klu sapa2 yg dah ada copynye meh la kasi saya trus...
Broadband sgt slow...dan Unifi xde plak lagi di U12 tuh...
Emm,...tuhla sebenarnya yg berlaku skrg....


Tuesday, May 29, 2012

In May, With You....

Alhamdulilah...sudah masuk 29hb dlm bulan May...
Alhamdulilah...my Boy sekarang sudah makin bijak...
Dia tolong sepah...dia tolong kemas...
Nih buktinya....

sapu2 tolong Mama



Kadang2 dia tolong kemas kat sini jugak...
sepahnya
Dan kadang2 dia suke dengar walkman...
Dan bile dia penat dia mnta susu dan tido....
sweet dreams

Dan sebelum nak lelap tuh...
Dia mnta nak tengok gambar lori nih...
yieee (dia sebut mcmtu)

Reason - xtahu la kenapa,
nih adalah lori yg langgar myvi merah milik kawan i...


Tuesday, April 24, 2012

New Words, New Sounds...

Alhamdulilah...
We are nearly at the end of April now..
Even life is so busy...still, i can see him grow..
Nowadays, he start speak whatever the sounds that he heard...
It's really amazing...even only him understand it....
Alhamdulilah....


Thursday, March 29, 2012

Akhir March

Alhamdulilah...
Akhir bulan ni ada gak rezeki dtg bergolek..
Bolehla simpan dlm bank skit,
Buat beli brg yg dihajati skit...
Sebenarnya byk je barang yg harus dibeli...
Tapi dah setahun lebih pendam...
Tunggulah rezeki lebih lagi nnti...
Klu tengok penyata bank, yg keluar lagi byk dr yg masuk...
Macamana kita semua nih survive kan....

Lagi beberapa hari dah nak masuk April..
Alhamdulilah, satu janji atau target aku bulan ni dah berjaya ditunaikan..
Dengan harapan semua orang berpuas hati..
So, plan seterusnya....
"nak jadi student smula...." cepat2 usaha...


Saturday, March 10, 2012

March in Action


Memulakan March dgn keadaan kurang stabil tahun ni...
Si Hero sakit sampai masuk wad 3 hari 4 mlm...
Macam pakej hotel plak...
Tapi bayaran dia memang macam duduk hotel...
Tapi apapun yang penting dia sembuh dengan cepat...
Alhamdulilah...Smuanya kuasa Allah swt.

Dan seminggu March yg pertama aku masih menyambung cuti..
Si Hero masih kena kuarantin....
Seronoklah dia dapat main kat rumah saja...
Macam kapal pecah dah rupa rumah...
Di mana2 saja ada mainan dia...
Biarlah...asal dia x sakit..
Asalkan dia sentiasa tersenyum main...
Asalkan hati aku lega....

Jadinya, masih ada 2 minggu lagi sebelum gaji March...
Harap2 cukupla duit yg ada ni....
Kalaulah tiba2 ada duit bergolek..atau jatuh dr langitkan...
Mana tau klu itu rezeki Allah swt...
Amin.....


Friday, February 24, 2012

Cedera 2012


kejadian berlaku hari rabu, mlm khamis, tarikh 22022012
ntah kenapa mlm tuh aku asik rasa berdebar2 je...
mmg mlm tuh smua org tgh sebok layan bola...
tp aku pikir xkan sbb bola kot...
rupanya nak jd kes budak cedera ringan nih...
alhamdulilah lah doktor kata xde pape...
terguris skit jer...tp botakla skit kepala dia...
masa kat hospital tu dia punya nangis lagi dasat dr masa dia cedera...
nmpk je muka doktor/nurse terus nangis...
rs mau bergegar satu hospital....
patutla doktor cepat2 suruh keluar dan ambik ubat....
bile dah x nampak doktor dia trus senyum...
p/s: pesanan Mama buat si Hero, lain kali amik lesen dlu br drive yer....

Tuesday, February 14, 2012

Luv in Feb 2012

Alhamdulilah, sudah masuk bulan 2. Sekarang dah duduk bertiga..hampir sempurna sudah hidup ini...syukur sgt2. Rezeki Allah. Umur pun dah meningkat bulan ni...Kerja? Samala jugak, semua diharap meningkat..Prestasi? Gaji? Tugas? Kepakaran? Dan lain-lain...walau x banyak, meningkat la jugak harapnya...Ibadah? Berusaha meningkatkannya setiap hari..amin..
Hari ni hari yang sebok...rasanya lah...tp boleh pulak duk dlm bilik sambil buka web...tapi rasanya semalam adalah hari yg sebok...dgn digital signage, dengan web yg huru hara, dgn fail kursus x siap photocopy, dengan tulang2 fail x siap print..kalut2...tp aku cume tolong skit2 jer...
Sesi aku dah selesai tadi, mmg aku x byk ckp. Sepatah di tanya, sepatah la aku jawab...lainla klu borak dgn kawan2...byk gosip...ohooh>>bahaya...
oklah, shortlist tarikh2 penting bulan 2 kali ni...
4-6 balik Kuantan,
6 - kreta accident (terlanggar kreta orang)
7 - tarikh BEST aku, tp jd x BEST tahun ni (sbb kreta jd x bape OK)
8 - anak selsema, mak dia pun jd pening2 lalat
9 & 10 - busy meeting
11 - hepi bday to me...tggu hadiah dr kedai kain tu, last2 postpone, van dorg rosak...sedih2...
12 - duk umh diam2...
13 - busy2...
14-15 - Panel dtg, sudah di'interview'...harap2 OKlah smua...
16-29 - cuti2 M'sia....
26 - Hari Lahir Mak (Al-Fatihah, moga roh Mak sentiasa dirahmati Allah swt)
last but not least....bulan ni bulan dpt kek...
(minta cheese cake, dpt chocolate cake)...

Monday, January 30, 2012

January - Welcome 2012


Alhamdulilah
Rumahku syurgaku
Keluargaku kebahagiaanku

Selamat menempuh hari2 dlm tahun 2012
Alhamdulilah tahun ni segalanya bermula dengan indah..
Berdoa agar yang indah dan baik2 itu sentiasa ada untuk kami...
Semuanya rezeki dr Allah...Alhamdulilah

Alhamdulilah
Hero pun dah makin besar..
Tak banyak perkara leceh, tapi makin banyak kerenah..
Kerenah budak nak besar...
Tapi dia tetap comel...

Alhamdulilah
Rumah yg dibeli dah selamat diduduki...
Dah selamat dihias skit demi skit...
Tp hutang tiap2 bulan akan bertambahla nmpknya...
Maken kuatla kami kena berkerja...
Smuanya demi rumah idaman itu...