Skip to main content

......aku dan tangisan.....

aku ingin menangis...
dan
aku sudah menangis saat ini...
mudahnya menangis...benarkah begitu?
aku masih dalam tangisan..
mengapa? adakah sedih mewujudkan tangisan?
atau adakah gembira mewujudkan tangisan?
aku masih dalam tangisan...
aku masih jua ingin menangis..
andai tangisan itu membuat hati ini selesa..
andai hati tenang semula...
lemahkah aku...??
digelarkah aku sebagai perempuan lemah..
perempuan yg x boleh dipisahkan dgn tangisan..
selembut begitu kah perasaan aku ini??
aku x mengerti semua itu...tiada jawapan...
mlm ini aku hanya ingin menangis..
menangis bukan hanya kerana sedih..
menangis bukan hanya kerana gembira..
menangis kerana aku rasa bersyukur atas kurniaanNYA..
kurniaanNYA selama ini..
wujud ku bersama mereka...Alhamdulilah...
ibu, ayah, kakak, abang, adik, kawan-kawan, dan dia...
terima kasih semua....
moga dapat ku teruskan keindahan hidup ini bersama mereka..
InsyAllah....

~dalam kegembiraan..
adakalanya kesedihan bertandang jua..
begitula aku seadanya~

Comments

Hajar said…
Alhamdulillah...masih lagi bersyukur atas segala nikmat kurniaanNYA...:)
Burger like Face :) said…
Sayang,
Insan sepertiku tidak pernah mengenal erti kebahagiaan
Hidupku diselubungi ranjau yang berduri
Tangisanku telah sebati dalam jiwa ini
Rintihanku senantiasa menjadi teman tidurku

Sayang,
Kehadiranmu mengubat luka yang kian parah
Bercinta denganmu suatu pengalaman yang indah buatku
Sentuhanmu mengundang diriku merindui dirimu
Sukar untuk kunyatakan..
Cukuplah hati ini yang membicarakan
Betapa aku menyayangi dirimu

Sayang,
Terima kasih kuucapkan
Kerana sudi menumpangkan diriku di sudut hatimu
Tidak pernah terniat untuk kulukai hatimu
Insan yang sering kurindu

Sayang,
Air mataku hampir gersang dengan tangisan dulu
Tak sanggup untuk kutangisi dan rintihi diri ini lagi
Pintaku hanya satu
Berilah peluang untuk kumengenal sinar kebahagiaan
Walaupun cuma seketika.......
akma said…
sesuatu dalam sesuatu..
itulah anugerahNYA...
bersyukurlah...
Marini said…
huhuhu...aku nak je nangis skang nih..nangis sebab keje x siap2 lagi..aku yg malas nak buat..padan dgn muka aku...huhuhuhu,,(nangis lagi)
akma said…
hehehhe..
sabo mar...
nangis skit2 jer...
g siapkan kejer...
all d best... ;)
Anonymous said…
i like all ur words...pandai mengarang konie ek..jiwa sastera..tp btol perempuan x lari dgn tangisan..alhamdulillah...

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid