Skip to main content

~hidup ini indah~

>>Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat yang kamu ingin pergi.
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
kerana kamu hanya memiliki satu kehidupan dan
satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan...


>>Kita adalah kapal yg belayar dilautan
telah ramai kapal karam didalamnya..
andai muatan kita adalah iman,
dan layarnya adalah takwa,
nescaya kita akan selamat
dari tersesat di lautan hidup ini.....

.......renungan bersama......

Comments

marini said…
uish,,,tersentuh aku dgn kata2 ni...suka sgt dgn ayat yg first tuh... bermimpilah tentang apa yg ingin kamu impikan...so sweet...
akma said…
aku pun suke...
tuh antara 'quotes' yg aku jumpa beshhh..semoga impian kite akan tercapai..insyALLAH

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid