Skip to main content

24 Perkara

24 Perkara

1. Kehadiranmu adalah sebuah hadiah bagi dunia.
2. Kamu adalah unik dan satu-satunya yang ada.
3. Hidupmu dapat menjadi apapun yang kamu inginkan.
4. Pergunakanlah hari-hari yang ada dengan baik.
5. Hitunglah berkatmu dan bukan masalahmu.
6. Kamu akan mewujudkannya melalui apapun yang ada.
7. Di antara kamu ada banyak jawapan.
8. Pengertian, semangat dan jadilah kuat.
9. Jangan membatasi dirimu sendiri.
10. Banyak mimpi yang menunggu untuk diwujudkan.
11. Keputusan adalah sebuah kesempatan penting.
12. Raihlah impian yang tinggi, tujuan dan harga dirimu.
13. Tidak ada yang lebih sia-sia daripada rasa bimbang.
14. Semakin lama seseorang memikirkan sesuatu masalah ia akan menjadi semakin berat.
15. Jangan terlalu serius dengan hal-hal yang ada.
16. Hiduplah dalam ketenangan dan bukan penyesalan.
17. Ingatlah, kasih yang sedikit akan terus berkembang.
18. Ingatlah, kasih yang besar adalah untuk selamanya.
19. Ingatlah, persahabatan adalah pelaburan yang sangat bijaksana.
20. Harga kehidupan adalah kebersamaan.
21. Sedarlah, bahawa kamu tidak pernah terlambat.
22. Lakukan hal yang kecil dengan cara yang luar biasa.
23. Milikilah semangat yang berkobar-kobar, pengharapan
dan kebahagiaan.
24. Ambillah waktu untuk bermimpi.


DAN, JANGAN PERNAH LUPA... WALAUPUN HANYA SATU HARI,
KAMU SANGAT ISTIMEWA!

sememangnya hidup ini amat berharga...
aku ini adalah yg wujud dalam keistimewaanNya...
dalam 24 perkara hargailah 24 jam yang ada...
insyAllah....
~hanya dr sini~

Comments

~f.a.i.s~ said…
+ life must go on!!! + \.^_^./
neeziee said…
yeah \( > o < )/
akma said…
hehehhe..
hargailah diri anda...
yeahhhh...

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid