Skip to main content

arah dan kehidupan??

AKU DAN ARAH??
arah dan kehidupan??
slalu org tanya...
"kemana arah idup kamu nih??"
lebih2 lagi kat insan2 yg makin lama
makin hancor idupnyer..
tp klu org tanya aku cmtuh pun...
aku x reti nak respond '0.00 second'..
kena piki dulu gak...
:-?

ARAH HIDUP???
adakah utara, selatan, timur, barat, tenggara,
barat daya, timur laut atau barat laut??
atau kah arah depan, arah belakang, atas atau bawah...???
huhuhuhh....perlu jawap begitu?
mungkin sebenarnye aku perlu jawab
arah hidup aku sebenarnya satu..

SATU KEHIDUPAN ABADI....
dimana? bile? dgn siapa? pastikah?
soalan demi soalan....
meniti titian kehidupan dunia??
cabaran dan dugaan??
halangan hidup??
keindahan kasih sayang dan cinta??
cinta manusia atau yang hakiki??
impian dan cita-cita??
kerjaya atau keluarga??
huwaaaa....
perlukah dijawab??
hakikatnya hidup ada arah...
arah yg pasti memang ada...
arah yg x terduga juga ada...

KEHIDUPAN AKU???
apa kena mengena dgn aku??
ada...tp kenapa tibe2 aku mengayat begini??
ntahla...tgh sebok bekeje...
otak pon sebok memiki mcm2 dlm kehidupan nih...
tgh sebok cari info psl "products comparison and similarity"..
otak sebok memiki psl arah..
mmg sebok otak aku akhir2 nih...

ada lagi...
SEBOKNYE IDUP KU...
sedang sebok dlm mengatasi idup seminggu-dua nih...
mcm2 urusan formal x formal berlaku...
sebok main saham laa...
sebok nak saving utk bekalan raye...
sebok nak piki tentang 'sesuatu' itu lagi...
sebok sungguh aku...
uhuhuhuh...

DIMANA AKU??
tapi dlm sebok2 tuh...
sebenarnya...aku masih insan yg biasa...
kadangkala terlupe...
kadangkala terleka..
kadangkala terlena..
dlm sebok2 tuh juga...
airmata mengalir...mlm demi mlm...
airmata teman mimpi....
airmata pendodoi lena ku...
airmata kesedihan??
airmata kegembiraan??
perlu kah diberi jawapan?? x pasti...
??biarlah rahsia....

dan lagi...
ANDAI AKU MAMPU...
saat ini....
senyum la sedikit...
hidup mmg bukan slalu indah..
hidup juga mmg bukan slalu derita...
begitula....hidup...dan hidup aku...

MUNGKIN HIDUP INI....
lagi???
mungkin hidup x kan berakhir
slagi blom tiba masanya...
slagi itu...
aku disini...berjuang untuk hidup ku...
berjuang bersama airmata dan senyuman...

Comments

akma said…
still searching for something...

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid