Skip to main content

what i've done???

banyak perkara..banyak keadaan yg da belaku..
dan pastinya telah berlalu..
jadinya semua itu pengalaman..
semua itu kenyataan...
semua itu kehidupan...
dalam kesabaran..
dalam kesibukan duniawi..
dalam ketenakan pemikiran..
perlu menghadapi..
perlu dilalui..
perlu didaki..
perlu berusaha..
dan juga adakalanya sesuatu itu
memerlukan kejayaan...

scene1:
--------
kata2 diri
~"byk lg yg perlu dilakukan..semuanya kena step by step"

kata2 mak ayah
~"pergi jela...jauh mana pun..."
~"betul ke nak pegi?? nnti mak nangis ari2..."

kata2 dia
~"nnti jgn lupe ym kite ye....hehehe..."
~"nnti nak bear besar la..."

kata2 mereka
~"pegijela...peluang bukan dtg berkali2..."
~"pegila...bole nnti aku jenguk2 ko kat sana..."
~"pegi la...da ada peluang..."
~"bagusla...dpt peluang tu....jgn cr org lain da la.."
~"rezeki tu....kat sana lagi bagus..."
~"bla..bla...bla..."

moral: berusaha sehingga berjaya...lif kejayaan jarang ada...
slalunya kite tetap terpaksa mendaki tangga...untuk berjaya...
sekian...

scene2:
---------
aku: da lama x hidup tnpa hphone...
aku: rs sgt janggal la...
aku: nak stat tido..terpiki2 nak set alarm..
terpiki2 takut x bangun pagi...
aku: ahhh..dedulu bole je...
aku: skali skala...apa salahnye...
idup jauh dr gangguan komunikasi..
aku: hehehhee...test lg sehari la...
aku: so...don't call me rite now!! thnx!!

moral: nih monolog aku mlm td...pg td..
dan juga untuk esok...adakala bile slalu mudah dlm hidup..
kite terlupe dahulu pernh ada kepayahan..
atau mungkin org lain juga

ada kepayahan mereka...


Comments

Hajar said…
salam akma...
betul tu, peluang bukan sentiasa ada. kalau tak dicuba kita takkan tahu hasilnya macam mana. apa pun, segalanya terpulang pada penilaian diri. pilihan terletak pada diri sendiri. Mudah2an akma berjaya buat pilihan sebaik2nya...^_^
akma said…
ehehhe...salam kakak..
insyAllah...tgh menyakinkan diri untuk trus berusaha...mudah2an berjaya untuk setiap 'steps' tu...
burger like face :) said…
heheh....nek tangga yerk. takpe, sekali sekala nek tangga. terer try la nek tingkat atas skali klcc nek tangga...hahahah. sabo jerla yerk. heheh. :)
akma said…
salam mr..
yela...tgh besaba sungguh2 la ni..
uhuhuh...igt nak try gak naik tgkt tetggi klcc tu...
tunggu jumpa hero cam spiderman la kot..
ehhehee :P

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid