Skip to main content

Hanya Cinta

Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang,
ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.
Dan hanya dengan mendengar kata "Hai" darinya,
dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut....

Kaum lelaki sering mempersoalkan kelemahan wanita kerana sering mengalirkan airmata.
Tetapi, segagah-gagah dan perwiranya lelaki, sedarlah bahawa suatu hari nanti mereka juga akan mengalirkan airmata syahdu kerana satu perkara kecil iaitu kerana CINTA.
Alangkah misterinya cinta seorang wanita yang dianggap lemah
sehingga boleh mengalirkan airmata seorang wira!
Aneh, tetapi itulah hakikatnya.
Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang, 99 disimpan disisinya
dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia.
Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah,
makhluk saling berkasih sayang
sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak.....

dr sini.....

Comments

burger like face :) said…
airmata....tiada warnanya kehidupan ini tanpanya. membawa seribu erti, mencetus seribu pertanyaan. muncul dikala hati berbicara tika duka mahupun gembira. sebagai teman, sebagai musuh. sebagai racun, sebagai penawar. itulah keajaiban dan kelebihannya. tiada yang lebih memilukan melihat airmata ibu mengenangkan nasib anaknya. begitulah, dikala hati disentuh maka ianya berbicara dan tiada yang mampu menyembunyikannya, srikandi mahupun perwira......
akma said…
sesuatu yg benar...
sesuatu yg nyata...
sesuatu yg muncul dr dlm hati...
biarkan ia mengalir andai itu satu keikhlasan.... ;)

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Welcome 2013....

posted from Bloggeroid