Skip to main content

2009 - Full of Dreams

"All men dream, but not equally.
Those who dream by night in the dusty recesses of their minds,
wake in the day to find that it was vanity:
but the dreamers of the day are dangerous men,
for they may act on their dreams with open eyes,
to make them possible."
~Thomas E. Lawrence


dan disebabkan byk sgt bermimpilah...
blog nih bersawang...huwaaa....
"Dreams are illustrations...
from the book your soul is writing about you."
~Marsha Norman


tp setiap mimpi itu bermakna...
dan setiap mimpi itu ada punca dan akibatnya....
hidup ini juga umpama mimpi....
"Dreams are today's answers to tomorrow's questions."
~Edgar Cayce


tp mimpi hidup adalah realiti...
perlu dihadapi hari demi hari...
mimpi yg realiti ada pelbagai masalah dan persoalan...
setiap perkara itu perlu diselesaikan...
"The best way to make your dreams come true is to wake up."
~Paul Valery


jadinya..sedarlah..
masa akan tetap terus berlalu...
samada yg berlalu itu indah..
ataupun sebaliknya...
mimpi itu tetap jd kenangan...
"All our dreams can come true,
if we have the courage to pursue them."
~Walt Disney


makanya...jadikan lah mimpi itu IMPIAN...
moga2 IMPIAN itu lebih bermkna...
dr hanya terus bermimpi.....


Comments

Popular posts from this blog

Welcome 2018 Welcome February 2 days more to go... "Happy birthday" for myself After 4 years w/o update... After so many things happened in my life...
New journey New status New life
Insyallah...Amin -akema-

A story in November

Ahaha..masih wujud lagi blog ni...
Klu baca kisah2 silam tuh best jugak..
So mcm biasa, kita shortlist perkara2 yang dah berlaku dan berlalu utk tahun 2014 nih

X sempat nak welcome 2014..
Lagi sebulan dah nak welcome 2015...
2014 aku simple jer kot
Yang paling besar kenangannya pd Jun-Jul..

Alhamdulilah...
Rezeki dari Allah dpt sampai ke Tanah Suci
Dapat menunaikan Umrah...
X dpt nak gmbarkan perasaan tu...
Hanya Allah swt sahaja yang tahu..
Alhamdulilah semuanya berjalan lancar..

4 hari berpuasa di Mekah..
Indah sangat...Alhamdulilah..
Moga2 ada rezeki untuk menunaikan Haji nnti..
Aminn..

September pulak...alhamdulilah
Dah masuk fasa belajar dengan gigihnya...
Sep-Oct mood memang swing skit..
Huru-hara jugak la life...Krisis aja dengan Mr Papa...
Harap2 aku tabahla 'berkayuh' utk PhD ni...
Aminn...

October - Happy Birthday utk My Boy...
4 tahun sudah...mcm2 ragam lah dia...
Sabar2....

Okla...tunggu plak hot issue tahun depan yer...
(mood update blog setahun skali - jimat!!)


Melaka vs ccna

Sudah lama x update blog...
Nearly end of feb 2013...
Selepas umur meningkt mggu lps...
Kesihatan x bape nk ok...
Anywy...tq for all D bday wishes..
1st time jugak celbrate brsama2 my BIl & SIL...
Nxt time boleh buat dgn bby gurl yg lahir 7 feb aritu...
Actually nk cite psl axtiviti this week n nxt week..
Mggu2 akhir sblom kuliah bermula...
Insyallah esok akan ke Melaka bandaraya bersejarah...
3 ari meeting....
Ikut boss aje (ganti org sebenrnya)...hehe
Tp sure kn tya psl project tu....huhu
And sure kn diskus project yg seterusnya tu jgk..
Dan yg best tetiba sem ni semgt nk tamatkn ccna3 n ccna4 yg tertangguh aritu...
Ayt yg best "ccna1 n 2 aritu semua dah berkarat"...huhu
Harap2 success la dua-dua task ni....
Aminn....
posted from Bloggeroid